Hardstyle

Festivalseizoen 2012 – deel 1

Vanaf deze week is het weer zover, fluitende vogeltjes, springende koeien en… het nieuwe festivalseizoen natuurlijk. De komende maanden trekken weer duizende mensen en duizende partypeople door het land, op naar weer een gave, zonnige dag op een van de bekende (of minder bekende) festivals die er in 2012 zullen zijn.

Terugblik

2011 was toch wel het jaar als het gaat over de opkomst van de camping op hardstyle festivals. Zo was daar de primeur voor het Defqon.1 Extended Weekend en de Decibel camping op de Beeks Bergen. En ook het belgische the Qontinent had wederom een campingterein.

Maar waarvan de zomer van 2011 toch vooral in het teken stond was, regen. In het voorjaar dacht ik, dit kan niet meer stuk. Hoge temperaturen en veel zon, ideaal dus. Maar helaas te vroeg gejuicht, volgens mij was de zomer gewoon wat maanden te vroeg.

Het hoogtepunt van festivalseizoen in 2011 was voor mij in ieder geval Decibel. Het weer was zeldzaam goed (voor 2011) dat weekend, ik was met een grote, gezellige groep vrienden en we hadden een plaatsje bemachtigd op de camping.  De eerste avond stond in het teken van de pre party, goede dj’s zorgde voor een perfecte voorbereiding op het feest zelf.

De zaterdag, Decibel-time. Lekker zonnetje, biertje erbij en rammen maar. Ik denk toch zeker dat deze met stip in de top 3 van vetste feesten waar ik geweest ben ooit kwam (Q-base 2008 en Hard Bass 2009 zijn volgens mij gewoon niet meer in te halen :P ). En ook de after party – incl. stormwaarschuwing na wat er bij pukkelpop gebeurt was – zorgde voor een goede afsluiter met een een geniale set van Ran-D & Adaro.

Verder bezocht ik vorig jaar ook nog wat kleinere festivals zoals Wish Outdoor en The Qontinent welke ik stiekem net zo leuk (en soms al niet vetter) vind als de grotere feesten.

En tot slot was daar natuurlijk nog de jaarlijkse afsluiter van het festivalseizoen, Q-Base. Een feest wat altijd garant staat voor sfeer, vette dj’s, veel bier en gekke Duitsers.

Deel 2

Zoals je in de titel al kunt zien was dit deel 1 van het festivalseizoen 2012. Dit stond vooral in het teken van een terugblik op afgelopen jaar.

En dus, zal deel 2 in het teken staan van wat er gaat komen. Ik zal voor de volgende keer eens wat feestjes uitzoek waar ik graag heen zou willen en zal wat vertellen wat er nog meer staat te gebeuren deze zomer (en dat ‘iets’ vind ik persoonlijk erg vet!)

Ciao!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>